Under uppbyggnad!

Någon som vill hjlpa mig med bloggdesign? känner att mitt psyke inte räcker till. Hormonerna tar över haha!

Sushi söndag

Idag vakande jag rätt sent, (strax innan nio) det hör till ovanligheterna. Annars så brukar bebisen vara igång redan vid fem och sparka livligt, men idag satte den lill* igång när jag hade vaknat. tack:)
Jag låg och bara stirrade på magen hur länge som helst när den lill* sträckte och hade sig. Det ser så mysigt ut. Jag har bara svårt att förstå hur det kan leva en liten människa i mig, det känns underligt fast på ett bra sätt. Men nu är jag snart i vecka 31 och det känns som en evig väntan tills den kommer. Ser så fram emot det:)

Igår var jag ju som sagt och köpte grejer till sushin som jag och mamma ska göra idag. Ska se om jag kan lägga ut lite bilder på själva rullandet och fixandet. (om jag inte glömmer det)
Just nu så håller riset på att koka, det måste ju hinna svalna innan man kan använda det.
Riset som jag använder är grötris, det är precis samma ris som det man köper svindyrt i små påsar som det står "sushi ris" på. När det är färdig kokat så blandar jag i risvinäger och socker. Det ger den goda smaken och sammanhåller riset. Det är ett måste för god smak. Anledningen till att jag är så sushi kär är vell att min morbror innan ägde en sushi bar i stockholm på södermalm som jag brukade jobba på så fort som jag hade ledigt från skolan. Där lärde jag mig göra egen sushi på bästa sätt. Det är en kul erfarenhet även om det inte är något man gör tillräckligt ofta. Igentligen så skulle man kunna äta det en gång i veckan eftersom det går att variera på så många olika sätt. Idag ska vi t.ex göra vegetariska (avokado och gurka) rullar och "riskuddar". Med tanke på att jag inte direkt haft någon kärlek för fisk sen jag blev gravid.
Kan lägga upp lite beskrivning till bilderna som jag förhoppningsvis inte glömmer bort att lägga upp.
Nu ska jag gå och kolla till riset och så kommer vell mamma snart:)
Ha det bra! hej
/Emma*

lite sen sushi handling

Var lite slö innan så blev inget maxi då men nu ska jag snart dit, ska möta jennifer med som ska göra mig sällskap:) Har gjort en liten inköpslista med eftersom man är lite senil ibland. Tror inte att jag glömt något.

  • Nori blad
  • Miso soppa
  • wasabi
  • avokado
  • gurka
  • Japansk soya
  • vinäger


Sen tror jag inte de va något mer. Kanske lite frukost mat bara. och ett nytt nagellack om jag hittar något fint. Är ju värt att unna sig nu när man har skaffat sig naglar....förutom att jag "råkade" bita av en innan men den växer nog ut:P haha


Sova hos älsk=)

Om en vecka så ska jag upp till älsklingen och sova där:) Det ska bli mysigt och kul att ses.
Får se om jag får tag på en bil att låna tills dess eftersom jag inte kan köra puttes nu när jag är gravid. Annars får det bli buss eller tåg... som jag är mindre förtjust i.

Om en liten stund så ska jag duscha och fixa iordning mig lite. Ska åka till maxi och köpa grejer till sushi som jag och mamma ska göra imorgon och sen köpa en liten grej till mamma som jag hoppas att hon uppskattar:)
Nu måste dra. hej


Eftersom jag inte har varit så aktiv...

det senaste så tänkte jag mig en liten uppdatering...de som jag kommer ihåg:P

Julen: Den firade jag med mamma, vi åkte ut till mormor. Det var jätte trevligt och världens godaste mat:)
Boss fick även leka av sig med deras hundar Kickan och Tussie, det tyckte han var kul.

Mellandagarna: Då åkte vi upp till södertälje och hälsade på lite släktingar bl.a min söta lilla kusin Julia=)
Det var kul att få träffa dem men synd nog så han inte Katrin och Isabella komma hem så vi fick träffa dom.
Vi fick även en Barnvagn av min morbror och hans fru. Den var jätte fin. En herqules raptor, camoflage mönstad. Tack så jätte mycket=)



Nyår: Så åkte vi med min morbrors fru till hennes familj i Tensta. Det var jätte trevligt med god mat och trevligt sällskap. Dock så var jag så trött hela kvällen så spenderade mitt tolvslag inne i deras soffa.

2010

Två dagar efter nyår så åkte vi hem, påvägen så stannade vi så jag fick hälsa på min älskling:) Det var mysigt=) Saknar honom så himla mycket när han inte är hos mig.<3


Dagen efter vi kom hem så åkte jag, mamma, Marielle och Sara till ullared. Vi hade jätte kul. Jag köpte täcke, kudde, spjälskydd och påslakan m.m till den kommande bebisen. Köpte även lite andra saker till hemmet och mig. Av mamma fick jag nya fiskars knivar som jag önskat mig länge och mycket andra saker. Tack mamma:)


Den 5:e Januari så firade jag och älsklingen våran ettårsdag. Vi hade bestämmt att vi skulle äta julbord eftersom han inte fått något ordentligt. Maten fixade jag och mamma, det blev hur god som helst:) Hela kvällen var jätte mysig:)

Den 9:onde så var jag på mvc och gjorde sockerbelastningstest och lite grundkontroller hos barnmorskan. Alla hade varnat mig för hur äckligt det var men dom hällde i massa citron så tyckte att det dög, det jobbigast var bara att man var tvungen att fasta i 12 timmar innan och eftersom jag är förskyld så dricker jag hur mycket vatten som helst. Gärna på nätterna. Så det var hemskt att inte kunna dricka. Svaren var iallafall bra, värdena var normala. Hos barnmoskan så vägde jag mig. Jag hade gått upp 1,3 kilo sen månaden innan. Alltså totalt 3,3 kilo sen jag blev gravid. Känns lite lite med tanke på att jag är i vecka 30 men resten av kroppen har blivit smalare så har vell gått på "reserven":P  Efter vägningen så lyssnade vi på hjärtat, det lät bra. Men jag tror att den lill* blev sur på apparaten för den sparkade livligt efter den när hon drog den på magen. Hon mätte magen med, förra månaden låg jag lite över medel och denna så låg jag under så ska på en extra kontroll nästa vecka för att kolla att den växer som den ska. Barnmoskan sa att det troligtvis bara beror på att dom växer i omgångar. Det hoppas jag på.


Denna veckan så har jag kommit rätt långt på mina barnmöbler som jag håller på med i verkstaden. Idag har jag formfräst frambenen på stolarna+bänken och igår bakbenen. Om några minuter ska jag ut och ställa in en fräs för att fräsa ur för tapparna. Sen ska jag börja med bordet, förhoppningsvis så hinner jag iallafall kapa, klyva och hyvla det mesta på bordsdelarna. Nu ska jag ut och fortsätta:)
/Emma*


RSS 2.0