God morgon!

Snart blir det en sväng till huskvarna för att hämta min lilla älskling som vart hos sin mormor inatt. Senare ska vi till älsklingens lillebror och hans tjej och grilla och ha det trevligt :) Perfekt väder!

Vill köpa..

Någon som har ett regnskydd som passar till babytravel syskonvagn som bara ligger och skräpar. Ett som passar till 1 ligg och 1 sitt. Möjligtvis även intresserad av ett till 2 sittande med. Skriv i såna fall! :)

Dra åt helvete jävla......

Dra åt helvete jävla foglossning!!! Nu håller jag på att få psykbryt, det känns ju kul att ibland inte kunna resa sig upp och gå, att vakna miljoner gånger varje natt med hemsk smärta, att knappt kunna lyfta upp tindra! Fy fan. Hade ju inte alls såhär ont under förra graviditeten. Har provat bälten, tens m.m. Om en liten stund så ska jag och Tindra bort till VC och fixa kryckor för att kunna avlasta bäckenet iallafall lite. Blir ju lite svårt med kryckor och barnvagn men får skutta runt på dom när jag inte har vagnen.
Någon som provat kryckor p.g.a. foglossning?

Efter vi vart på VC så ska vi hämta älsklingen för att sen åka och handla och fixa lite ärenden på banken. Alltid lika kul, not :P

Igår så var jag och älsklingen och valde ut tapeter till Tindras rum, målarna hade inte tid förens till hösten så vi sa att vi kan lösa det själva om dom står för materialet. Det gjorde dom :) Det blev vita med breda ränder och små silvriga streck mellan ränderna. Svårt att förklara men får lägga ut bild när de är klart:) Hittar ingen bra bild på nätet.


Matat ankorna sett grod invasion...bläää!

Nu har vi varit hemma någon timme. När Patrik kom hem från jobbet så åt vi Tonfisksås och ris, super gott! Efter maten så tog vi oss en promenad ner till strömsbergsdammen för att mata fåglarna, nu var även svanen där. När vi tittade ner i vattnet så såg vi att det var tusentals grodor överallt, det såg ut som att någon kommit med en kontainer med grodor och tömt den över dammen. Fy fan vad äckligt. Några gick på botten, andra låg på ytan och solade.

Tindra blev jätteglad när hon såg svanen och pekade på den och sa voff voff. haha sötnosen tror att alla djur skäller ;)
Här är iallafall lite bilder från promenaden:)

Idag blir de plugg!

God morgon!
Tindra vaknade kvart i åtta idag så har vart uppe strax över en timme. Snart kommer mamma och roar Tindra så jag kan plugga. Måste ju plugga så mycket som jag bara hinner så jag blir klar nu! Det känns som en lättnad varje gång man lämnar in ett klart arbete.

Senare idag så ska jag åka och handla lite småsaker, sköljmedel och sånt. När vi kommer hem igen så ska vi äta sen ta en promenad hela familjen. Hoppas att solen stannar hela dagen.

Nu kom mamma så vi ska baka lite scones och äta frukost på balkongen :)



Jag använde mig utav ett recept som finns med i Vår kokbok.

Till 2 bröd.

4 dl mjöl (jag brukar ta 3dl vetemjöl och 1dl grahamsmjöl)
½ tsk Salt
2 tsk bakpulver
100 gram Smör
1,5 dl fil eller mjölk (föredrar fil)

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Finfördela smöret med en gaffel och rör allt till en smulig massa.
Häll i vätskan och arbeta snabbt ihop degen.
Dela degen på 2, platta ut till önskad tjocklek på plåten.
Nagga och skåra.

Tips! Se till att ugnen är varm lagom tills degen är klar eftersom den börjar jäsa så fort vätskan kommer i.

Film och lite mys nu.

Nu har vi vart hos mamma och hälsat på en sväng:) Det var trevligt. Jätte god mat bjöd hon på också:)
Nu är Tindra nattat så jag och älsklingen ska kolla på film och mysa, blir troligtvis The town.



Syskonvagn!

Vi köpte vagnen som vi var och kollade på :) Den var jätte fräsch, såg inte använd ut. Första gången typ som man åker och kollar på något från blocket där ägaren inte ljugit totalt om allt. Bra där! Nu fattas det bara en bebis så vi kan använda vagnen. Tindra fick provåka den och hon verkade helnöjd. För er som inte vet hur vagnen ser ut så ser den ut såhär:

Frukost!

Nu ska vi käka lite frukost sen göra oss klara för att åka och kolla på vagnen. Senare idag så blir det storstädning och till att sätta upp lite nya tavlor:)

Äntligen verkar det som...

Äntligen verkar det som att vi har hittat en bra syskonvagn, den babytravel som vi vill ha fast en 2010 i svart :) Ska ut och kolla på den imorgon. Hoppas, hoppas att den är fin. Förra vagnen vi kollade på var superskitig, sliten och solblekt. usch!

Hade tänkt oss en myskväll med saltapinnar och cheese crunchers men ingen av oss är sugen längre så det får bli imorgon. Nu ska vi lägga oss, har vart på mina kusiners barnkalas idag:) Trevligt!

Skriver imorgon om det blev något vagnköp:)
Godnatt!

God morgon!

Nu har hela familjen legat och myst en stund i sängen, snart blir det frukost sen får vi se vad vi ska hitta på idag.


Tindras nya favoritlåt ;)


Idag blir det besök hos sjukgymnasten.

God morgon!
Nu har jag och Tindra vaknat och hon har ätit frukost, om en liten stund blir det en promenad med Boss. Efter promenaden så ska vi göra oss iordning för att ta oss bort till sjukgymnasten för första gången. Jag har börjat bli smått galen på min foglossning, kan inte sova på nätterna för de känns som någon kör med motorsåg i ljumskarna och ryggen. Skönt! Så nu tänkte jag ge en sjukgymnast chansen, har verkligen inget förtroende för dom sen jag var liten och dom skulle hjälpa mig med min reumatism. Jag fick då komma dit ligga i ett rum med en värmepåse på ryggen själv i 25 min sen kom sköterskan in och smörjde in min rygg i hudkräm och så var jag klar. Vilken bra rehabilitering, not! Så vi får hoppas att det är lite bättre nu, ska nog låna hem en Tens-apparat så får vi hoppas att den kan underlätta.
Någon som provat en Tens-apparat? bra/dåligt?


Tänkte jag skulle lägga in en liten bild på Boss med:)

Ut en sväng.

Nu ska vi ut en sväng och ta en promenad och så ska Tindra få gunga lite så klart :)
När vi kommer in så blir det läggdags för en liten tjej.
Hej

Inte fått sprutan! Betalat för en som är gratis!

Idag har jag och Tindra vart på Bvc, när vi började prata om vilka sprutor hon ska ta så säger dom att "ja hon har hepatit B spruta med". Den har jag och Patrik valt till själv och fått betala 160:- för varje dos hon fått innan. Nu visade de sig att den ska vara gratis för folk med invarndrarbakrund, så vi har alltså fått betala över 300 kr på något som egentligen är gratis! Sämst. Sen frågade läkaren om hon fått tuberkulos sprutan också, och det svarade jag att det har jag inte hört talas om att hon skulle ha ens. Men det har tydligen tidigare sköterskor både i tenhult och på rosenlund "missat". Så den får hon ta till hösten istället. Känns ju kul att få veta att vi betalat för en som är gratis och att dom råkat "missa" en spruta som hon skulle ha! Jaja förutom de missarna så såg allt jätte bra ut, hon ligger lite över medel på längden och lite under på vikten, hon följer dock sina egna kurvor. Nu är hon 75,5 cm lång och väger 8890g. Tror det blir en smal och lång liten tjej av henne:) Man kan ju hoppas att hon får lite av sin pappas längd iallafall. (han är 195cm)
Måste bara tillägga att hennes nya bvc sköterska och läkaren som jobbar där är hur bra som helst! Känns skönt att äntligen fått några som lyssnar och ger råd istället för att prata bort allting.

När vi var klara på bvc så gick vi och handlade lite småsaker på willys sen tog vi en sväng upp till älsklingens jobb och hälsade på honom på lunchen, trevligt:) När vi kom hem så åt vi lite spaghetti och köttfärssås sen lagade vi ny mat. Det blev kokt potatis och ugnsgratinerad fisk :) Jag hade kunnat leva på fisk, det är ju hur gott som helst!
Vi har även hunnit med att rensa ur Tindras garderob, blev en ullared kasse full med försmå kläder. Hon växer så snabbt nu, går ju perioder. Under helgen så tänkte jag plocka upp alla säckar med Tindras minsta kläder så jag kan storlekssortera dom till nästa bebis. Har ju nästan allt klart till den nya tack vare Tindra:P Behövs bara en syskonvagn och en spjälsäng tror jag. (säkert nåt jag missat)
Någon som har en spjälsäng till salu?

Bilder från Tindra 1-årskalas! :)





Lagom pinsamt!

Idag innan jag och Tindra skulle åka och hämta älsklingen på jobbet så hoppade jag in i en snabbdusch. När jag stod i duschen så började jag sjunga på någon Michael Jackson låt som jag hört tidigare under morgonen och helt plötsligt så hör jag att det är någon i lägenhetn och Boss springer runt och Tindra som tidigare sov hade vaknat och grät. Jag ropar hallå flera gånger och dundrar ur duschen helt skummig och med balsam i hela huvudet och då hör jag dörren slå igen och låsas. Gick några varv i lägenhetn och glodde och kom fram till att jag troligtvis lyckats skrämma bort en av snickarna som skulle fixa lite grejer i lägenheten. Hoppas att han kunde skratta lika mycket åt min fina sång som jag kunde haha. När vi kom hem för en liten stund sen så såg vi att snickaren hade kommit tillbaka när vi inte va hemma och fixat de som han skulle.

Nu har vi iallafall vart och hälsat på älsklingens farmor och tagit en fika, hon bor ju en bit bort så det är inte jätte ofta man åker dit. Vi har även handlat det sista inför Tindras kalas imorgon. Vi hittade en jätte söt klänning på hm som hon ska ha på sig,  körde precis in den på en snabbtvätt så den borde vara klar nu :)

Nu ska jag blåsa upp några ballonger, hänga tvätt och fixa lite annat smått och gått inför morgondagen.
Ska försöka lägga in lite bilder från kalaset imorgon kväll :)
Godnatt!

Mixdancers


En liten påminnelse

Glöm inte att skriva namn när ni kommenterar :) Är kul att veta vem som skriver :)

Ja må hon leva, ja må hon leva!

Idag så fyller Tindra 1 år! Det känns helt sjukt att det redan gått ett helt år sen vi var inne på förlossningen. För exakt ett år sen så var hon inte född än så nu låg jag i värkar och åt saltlakrits :P
Här är några bilder från bb:



Borde jag vara nöjd?

Nu har jag och en från fastighetsbolaget gått igenom lägenheten. Dom kommer att fixa flera av sakerna. Men saker som inte är livsviktiga men ordentligt slitna såsom lister stommarna till köksskåpen m.m.
Hur mycket kan man igentligen begära?
Stommarna passar inte till köksluckorna så lådor och skåp är helt osymetriska och dessutom så är det helt sönderslitna innuti. Jag fick rådet att måla om själv eller lägga en matta på hyllplanen. Men dom r fortfarande otroligt slitna och jag kan inte tapetsera hela skåpen innuti. Menmen, känns tråkigt är man ser hur granne efter granne får nya kök m.m. Man tror inte att man är i samma fastighet om amn tittar in hos grannarna.
Borde vi vara nöjda eller?

Städning m.m.

Nu har jag dammsugit, dammat, torkat golvet, diskat, plockat iordning m.m. Så roligt, not! Men man känner sig rätt nöjd när man är klar. Det luktar så gott överallt.

Om några min så ska jag hoppa in i duschen innan vi får fika besök av Malin och Sanna. Och senare så kommer en man hit från bostadsbolaget så vi gemensamt kan gå igenom lite saker som behöver fixas i lägenheten. Hoppas att dem är sugna på att lösa det :)

Här kommer en liten bild på det fina riset som vi satte fjädrar i :)

Onsdag!

Idag så vaknade vi runt 8:a och lilltjejen fick en välling medan jag ringde bostadsbolaget för att gå igeonom lite saker.

Vi har inget planerat idag, och det känns ju inte som världens roligaste väder att vara ute och ta en långpromenad i heller. Får nog bli en sväng upp till a6 och se om vi kan hitta någon fin klänning eller nåt som Tindra kan ha på sitt kalas. Tänk att hon är 1 år imorgon, det känns helt sjukt. Kunde gå med på att hon var 6 månader men inte mer. Ett helt årsen sen den där natten när man vaknade med hemska värkar och åkte in till förlossningen. De dygnet ändrade våra liv till betydligt positivare liv.<3

Följ...

Följ min blogg med bloglovin

Plugga!

Idag så skulle jag ha åkt till skolan med det blir att plugga hemifrån och mejla in uppgifterna. Har lite kvar på kristendomen frågorna men det borde gå fort. Sen blir det instuderingsfrågor i judendomen för att göra prov nästa vecka. Det är faktist roligare att plugga nu än det vart innan.


Vad som händer senare idag får vi se, knaske blir en sväng i lite affärer med Jennifer.

Nu måste jag fortsätta med pluggandet.
Hej!

Promenad och lite gungning!

Innan så blev det en ganska lång promenad upp i skogen och runt, vi plockade videkvistar och gungade. Det var jätte skönt ute, även om det blåste lite väl mycket ibland.
Såhär glad var Busan när hon gungade, dock så bröt hon ihop och stortjöt när vi skulle gå. :(



Nu har jag precis mejlat in bilder till jnytt och jonkoping.nu eftersom vår lilla tjej fyller 1 år på torsdag. Tyvärr han vi inte få med någon i jp eftersom vi inte hade en tanke på fotografering förens idag. menmen.
Till helgen så blir det kalas, vi har beställt tårta och sånt, en rosa prinsesstårta med lite text på :) Vi hade ju turen att vinna ett presentkort på Sandéns konditori genom jnytt, väldigt passande :)

Nu ska ja glo lite på tv sen blir det sängen. Upp till skolan imorgon.
Hejhej!


Nu är Jennifer här...

Nu är Jennifer här, hon kom med lite fika, så nu har vi fikat och ska ut på en promenad och gunga med Tindra sen plocka lite ris som vi kan sätta fjädrarna i. :)
Nu ska vi gå ut.
Vi ska ta lite bilder som jag kan lägga in sen.
Hejhej! 

Besök hos bm v 25+1

Idag så har jag och Tindra vart hos barnmorskan. Vi mätte magen, lyssnade på hjärtat för första gången, tog blodprov, vikt och blodtryck. Sf måttet låg på 24/26, mitt på medelkurvan så det såg bra ut. Hjärtat lät även bra, den vände o vred på sig så mycket så hon fick kämpa lite med att få den att ligga stilla så vi kunde höra ordentligt. När vi kollade vikten så låg jag på 77,3. Jag har alltså gått upp 2,3 kilo än så länge. Det känns skönt. Vill ju inte gå upp mer än 10 kilo allt som allt.

Vi gick även igenom bedövningar och sånt till förslossningen.Vi kom överens om att jag ska upp till förlossningen någon dag och ha ett möte med en sköterska angående förlossningen eftersom jag blev felbehandlad sist. Eller inte behandlad alls kan man säga. Tyvärr. Vi tänkte att om jag får prata med någon där och gå igenom allt så dom är uppmärksamma på att allt går rätt till så borde den här förlossningen gå mycket bättre. Jag har även bestämt mig för att jag vill ha lustgas, ryggmärgsbedövning och bäckenbottenbedövning under nästa förlossning.

Nästa besök hos bm blir om en månad, då blir det sockerbelastningstest. Det trodde jag skulle vara hemskt efter vad alla sagt till mig under förra grav. Men det var ju inte så farligt att dricka sockerlösningen om man fick massvis med citron i :P

Efter besöket hos bm så gick vi förbi willys och handlade lite mjölk, färska frallor och påskfjädrar. Jag tror att Tindra kommer gilla färgerna på fjädrarna. Så senare idag blir det en promenad upp i skogen för att hitta ris till fjädrarna.

Nu ska jag passa på att fixa iordning lite här medans lillan sover.
Bye!

RSS 2.0