Just nu känner jag inte alls för....

Just nu känner jag inte alls för att blogga.!


Prov.

Imorse när jag och Tindra gått upp så kom mamma, hon var barnvakt medans jag åkte till skolan för att göra 2 prov. Ett i Kvalitetsteknik och ett i Entreprenörskap. Det gick bra tycker jag. När jag kom hem så åt vi lite mat och sen tog mamma en promenad och gungade med Tindra medans jag gjorde lite uppgifter i Religion. Om en liten stund så ska lillan få lite att äta sen ska vi åka och hämta älsklngen på jobet för att sen åka vidare till El-giganten och hämta ut tvättmaskinen vi köpt :) Det ska bli så skönt att ha en egen maskin i lägenheten. Tack mamma för den generösa sponsringen<3. Det blev inte många kronor över för oss att betala.

Jag skulle gå in och lägga in lite bilder för nån timme sen men så klart var det strul med Blogg.se då så kunde inte logga in. Jag skulle ju passa på när jag satt på älsklingens dator för han har bluetooth och det är mycket smidigare än att hämta kabeln och greja. Såklart fungerar det aldrig när jag vill.  

Senare ikväll blir det nog bara lugnt. Jag har tinat torsk som jag ska göra i ugnen sen med potatismos till :)

Får se om jag hinner skriva lite mer sen.
Hej!

Godnatt!

Nu blir det sängen, får lägga in bilder imogron när jag kommer hem från skolan.
Hejhej!

Godnatt!

Nu blir det sängen, får lägga in bilder imogron när jag kommer hem från skolan.
Hejhej!

Vart i skolan.

Idag vaknade jag och Tindra vid kl 9. Sovmorgon idag igen. Vi åt frukost och fräschade upp oss, sen åkte vi till skolan. Idag har jag gjort instuderingsfrågor i Kvalitetsteknik och i Entreprenörskap. Jag vet att jag gjort dom inna men hade inte gjort proven så gjorde om allt. Troligtvis blir det en sväng till skolan imorgon för att göra proven :)
Efter vi vart i skolan så åkte vi och hämtade älsklingen på jobbet. Sen blev det en sväng till råslätt för att hämta ut paketet från Buzzador som kommit och köpa lite mjölk.


När vi kom hem så gjorde jag fläskpannkaka, det blev jätte gott. Det är inte ofta man gör det.

Nu ska jag fixa iordning lillan lite, hon ska bada med sin far. Väl behövligt eftersom hon alltid måste dra sig i håret när hon är kladdig :P

Får se om jag hinner skriva senare och lägga in lite bilder.
Hejhej!

Hemkommen från stan!

Nu kom jag och Tindra precis hem. Dagen idag började med att vi sov till kl 9, underbart. Efter hon ätit sin morgonvälling så gjorde vi oss fina och tog en promenad med Boss för att direkt efter åka till stan och möta upp Sophie. Blev en sväng runt i affärer på stan. Jag köpte faktist bara ett läppglans från hm. Jag ville ha ett nytt som luktade gott för jag har fått avsmak för alla jag redan har.

 

När vi vart i stan så åkte vi hem och gungade en stund på gården, hon bara älskar att gunga. Efter det så tog vi en liten promenad och nu är vi hemma:)
Nu ska jag diska lite, orkade inte göra det imorse. Blää någon som är sugen på det så vet ni vad jag bor :P
Skriver senare.
Hejhej!

Sängen snart!

Nu sitter jag och älsklingen och tjötar lite och lyssnar på musik. Under eftermiddagen/kvällen så åkte vi till mamma och hämtade Tindra som hon haft över natten och sen åkte vi och storhandlade på Maxi. Det är helt okej att handla men att packa upp och typ packetera köttfärsen i påsar är slöseri med tid. Såå tråkigt!!

Om en liten stund så ska vi gå och lägga oss, är helt slut.

Juste jag måste ju skriva att vi var och kollade på barnvagn igår, syskonvagn. Vi vill ha en Babytravel Dublin 2011 i svart eller lila. Tycker att årets modell är mycket bättre med den förlängda sufletten, de justerbara fotstöden och det ventilerande tyget :)
Såhär ser dem ut för er som inte vet.



Igår var jag och älsklingen på elgiganten för att kolla på tvättmaskin, de hade en på dagskampanj för 1690:- Den köpte vi:) Det är skönt att ha en egen tvättmaskin i lägenheten, det underlättar när man har småbarn :)


Film.

Nu har jag, älsklingen och hans lillebror precis kollat klart på filmen vi hyrde igår. Vi han kolla 5 minuter innan vi nästan somnade igårkväll så vi sparade den tills idag. Filmen vi kollade på heter "The bounty hunter" en action komedi med Jennifer Aniston och Gerard Butler i huvudrollerna. Det var faktist en av de bästa filmerna vi hyrt på länge:) Har alltid lyckats hyra skräpfilmer innan som vi inte alltid enns kollat klart på.

 

Om en liten stund så ska jag vell åka till mamma, hon har Tindra hos sig. Jag börjar ju sakna min lillplutta nu.

Skriver senare :)
Hejhej

Godmorgon!

Nu har vi gått upp för en stund sen efter att ha dragit oss i sängen. Vi var helt slut när vi vaknade.

Om några minuter så ska vi sätta igång och storstäda, måste ju ha det lite fräsch :P
När det har hunnit bli rent och fint så kommer Jesper med sin tjej på en fika. Trevligt.
Senare idag så har vi tvättid, som tur är så tar bara maskinerna bara 30 min och man har 3 maskiner per familj/tid så all våran tvätt tar bara 30 min, vi tar upp allt och hänger i lägenheten för toskrummen är ju inte blixten direkt.

Tindra. Inatt så hostade hon bara lite efter vi gett henne massa aeromir. Nu på morgonen så började hon hoste lite med så då fick hon en dos till och så gav vi henne Pulmicort med för att se om det på sikt kanske kan hjälpa.

Nu ska jag fixa iordning lite här.
Hejhej

Orolig!!

Nu har Tindra precis somnat. Under kvällen nu så har vi varit ute och ätit på Dal baffo med älsklingen, hans lillebror och tjej. Senaste tmmarna så har Tindra hostat något sjukt mycket. Och kippat efter luft. Hon har bytt färg i hela ansiktet, blivit blå/lila och flammig. Har gett henne aeromir (som bricanyl) och då blev endå inget bättre så ringde upp till barnakuten och dom sa att vi skulle ge henne en dos var 20:e minut och se om det hjälper. Nu har hon bara sovit några minuter så vet inte om det hjälp än men dom 20 minutrarna mellan doserna så har hon hostat och typ klökts, som att någon kört ner något i halsen som trycker och täpper till. Jag är jätte orolig för att hon ska få någon hostatack inatt och inte kunna andas :(
Någon som har förslag på vad man kan göra för att underlätta för henne?
Jag vill ju inte att min Busan ska må dåligt.

Com hem=skräp!

Jag har nu ringt upp comhem igen för att modemet slår av så internet och hemtelefon inte fungerar. Komiskt nog så fungerar inte deras växel(finns det något dom har som fungerar?) sen nrä jag lyckas hitta ett nytt nummer som dom har under tiden så tog det evigheter att komma fram till en människa. Mellan varje ord datorrösten sa så var det paus och mellan meningarna så trodde man att man blivit bortkopplad.
När jag tillslut kom fram till en levande människa så säger han att han ska ringa upp hemtelefonen (som fungerar vartannan minut) och om han inte kommer fram där så ringer han upp mobilen igen, så vi lägger på. Tror du att han ringer? Nej så klart ringer han inte. Väntar i över 10 minuter! Då ringer jag upp igen och får gå igenom den där jävla skit växeln. Nu svarar en annan kille med vax i håret och gummiband runt jeanssluten. "Vi har lite problem med växeln så vi kan inte ringa ut" Hur tänkte hans kollega som sa att han skulle ringa upp om han visste att han inte kunde ringa?? Iallafall så kunde han inte göra något. Han sa bara att det fanns en felanmälan och att den gruppen som utreder skulle behöva sitta i några dagara och kolla på parametarar eller va fan de hette. Vilket jävla jobb att sitta och glo på staplar hela dagarna! Men killen jag pratade med igår sa att dom skulle ha ringt upp samma dag, stämmer inte det? Nej det kan ta runt 3 dagar. Jaha och hur ska jag betala räkningar? Med det inetrenetet jag betalar för men inte har? Du kanske förstår att jag inte tänker betala för någon tjänst som jag inte har va? Vad svarar dumjäveln då. -Jo det är lkart att du ska bli kompenserad för tiden som modemet inte fungerat. Okej sa jag eftersom det står på och av varannan minut så antar jag att ni ska sitta och kolla tillbaka på månaden och räkna minuter? Och sen dela månadskostanden till en minuttaxa? Men det skulle dom så klart inte göra. Men hur dom skulle göra det kunde han inte svara på. Ni som har comhem, hoppas att erat aldrig krånglar för ringer ni kundservice så får ni lika mycket hjälp som om ni skulle ha frågat en 1 åring. nada!!

God morgon!

Först måste jag börja med att säga att det är kul att så många läser, blir mer och mer förvånad för varje dag! :)

Nu sitter Tindra i sin gåstol, hon åt nyss frukost. Sovmorgon :)
Lite senare så ska vi fixa iordning oss och pyssla lite smått här hemma innan vi ska åka och hämta älsklingen på jobbet. Efter det så blir det att åka runt för att göra massa ärenden och efter det träffa älsklingens lillebror som ska köpa en ny bil :)

Nu ska jag äta lite frukost tänkte jag mig.
Hejhej

Godnatt!

Nu har vi kollat en stund på Kalla fakta, polisen borde skämmas!
Missade du avsnittet så kan du se det här!

Nu ska vi lägga oss i våran nybäddade säng:)
Godnatt!

Tvätt m.m.

Nu har Tindra precis ätit korvstroganoff med potatis, hemgjord så klart! Det gillade hon. Nu leker hon lite och jag tänkte byta våra sängkläder och diska lite efter maten. När det är klart så ska jag baka kärleksmums, det blev jag så himla sugen på. Glasyren är ju för jävla god ;)
Idag så tänkte jag använda mig av DET HÄR receptet:)


Jävla skräp bredband!

Har just ringt mitt femtioelfte samtal till comhem, internetet hoppar hela tiden och hemtelefonen slår av. Det börjar bli lite tröttsamt att det inte fungerat bra sen vi skaffade det första mars. När han på comhem skulle söka upp vårt modem så fick inte enns han kontakt med det. Jag är iallafall arg och trött på den här skiten som man betalar för. Dom pengarna kunde jag ha gjort roligare saker för. Det sa jag till kundservice killen med! Han svarade att jag såklart skulle få kompensation för den tiden det inte fungerat. Det får vi allt se om jag får. Det hoppas jag!
Någon annan som haft problem med comhem eller deras tjänster?

Graviditetsvecka 23!

  •  Första dagen for din senaste mens var 09-Oct-2010
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 16-Jul-2011 (s tecken)
  •  Du är gravid i vecka 23+5 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 664 gram. *
  •  Bebisen är c:a 31,2 cm från hjässa till fot. *
  •  Du har klarat av 59% av graviditeten.
  •  Du har 113 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 09-Oct-2010 till 06-Jan-2011
  •  Din andra trimester varar från 07-Jan-2011 till 07-Apr-2011
  •  Din tredje trimester varar från 08-Apr-2011 till 16-Jul-2011

BliMamma gravidkalender

Bebisen

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

 

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol






Sommaren 2010

Lägger in lite bilder från förra sommaren bara för att det ser så skönt ut med värme. Jag vill ha sommar nu!




Farmor badar Tindra i stugan=)östkusten=)


Kollat på bil.

Nu kom vi nyss hem, vi har vart med puttes lillebror och hans tjej och kollat på en bil som hans bror är intresserad av. Under tiden så var mamma hemma med Tindra och nattade henne. Tack mamma! <3
Nu är jag helt slut så blir bara att gå och lägga sig så man orkar upp imorgon när Busan vaknar.

Jag funderade på en sak som läkaren sa på besöket där tidigare idag. Jag frågade om det var något konstigt att Tindra inte gått upp mer än 600 gram på flera månader trots att hon äter mest i våran familj. Hon är ju inte smal utan har ju några valkar på låren och gosiga kinder. Hon ligger även över medelkurvan på längden. Läkaren sa att de barn som inte går upp jätte mycket under tiden de är mellan 6 mån och ett år oftast blir korta till längden. Någon annan som hört det?
Jag tycker det låter konstigt eftersom hon alltid växt bra på längden och även vikten tidigare.


Nationella Sv B

För några minuter sen så fick jag ett sámtal av mina lärare angående hur provet igår gick. Jag var helt säker på ett G eftersom jag inte enns hunnit läsa igenom slut resultatet själv, och varvade skrivningen med blöjbyten. (Fick ju dock hjälp med att ta hand om Tindra av mina lärare)
Angående betyget så fick jag MVG, ja kan säga att jag är rätt nöjd :)
Fan va skönt det känns! På tisdag blir det en sväng till skolan igen för att göra klart lite andra uppgifter:)

Besöket ledde..

Besöket ledde ingenstans! Det tog längre tid att väga henne och mäta henne än själva undersökningen. Alltså max 1-2 minuter tog det hela. Nästa besök blir någon annan stans.

Nu ska jag göra lite mat och smyga in och se om Tindra somnat.
Efter maten så blir det städning. blää!
Hej!

Barnmottagningen snart.

Nu har vi gått upp och Tindra har fått i sig en välling. Vällingflaskan får just nu agera bil till Tindras brummande ser jag :P Om en liten stund så ska jag göra mig iordning, packa skötväskan och äta frukost. Sen måste vi åka till barnmottagningen. Det känns som rent slöseri med tid, jag kan gissa lika mycket som läkarna när jag sitter i soffan hemma och glor på tv. Dom verkar ju inte veta något. Ingen som helst fundering på vad det kan vara utan ger bara henne medicin efter medicin. Om jag kommer till en läkare och mår dåligt så får ju inte jag bara prova på massa olika mediciner och se om någon kanske hjälper. Känns som man trycker i henne massa skit i onödan. jaja nu har jag lite att fixa.
Hejhej

hela håret fullt med hårfärg..

Nu sitter jag med hela håret fullt med hårfärg, iallafall mesta delen av håret. Gör ju slingor, massvis med små blonda överallt. Om en kvart så ska dom sköljas ur. Sen ska jag gå och lägga mig med min älskling.


Imorgon blir det en sväng till barnmottagningen med Tindra för att kolla upp hur vi ska göra med hennes hosta. Vi har redan provat ett x antal mediciner som inte fungerat så hoppas verkligen att dom kommer på något bra nu.

Nu ska jag glo på det sista av desperate housewives.
Hejhej!

Vart i skolan idag.

Idag när jag och Busan vaknade så gjorde vi oss iordning och åkte till skolan. Jag gjorde nationella i Svenska B, det gick bra tycker jag :)
Tack alla lärare som ställde upp som barnvakter och tog promenader och roade Tindra på olika sätt, utan er hade jag inte klarat att skriva provet.

Efter vi vart i skolan så hämtade vi älsklingen på jobbet. Vi åkte en sväng och handlade på willys på hemvägen. Jag blev jätte sugen på torsk när vi var i affären så det köpte vi. När vi kom hem så slängde jag in den i ugnen med lite grädde, mjölk, färsk dill, färsk persilja och buljong. Till det så kokte jag potatis. Blev även skivade morötter med smör och salt breve. Gott!

Om några minuter så ska jag lägga Tindra, sen blir det till att färga håret. Det blir att lägga i en omgång blonda slingor till. Satsar på att ha relativt ljust hår till sommaren.

Idag så fick jag ett mejl från Buzzador om att jag kom med i kampanjen med Frutti smoothie. Jag får 10st Persika/banan och 10 st Mango/ananas/banan hemskickade inom några veckor :)


Vill du också bli medlem och ha möjlighet att få prova på olika produkter?
Ange gärna Emmaoez som rekryterare så blir jag glad:)
Klicka här!


Plugga!

Nu ska jag läsa lite till inför provet som jag har imorgon. Nationella i svenska B.
Hoppas att de går bra.
Jag och lilltjejen ska till skolan så fort vi vaknat och gjort oss klara imorgon. Eftersom jag inte kunde lösa barnvakt så får jag hjälp med det av en lärare under tiden som jag gör provet. Tack, det är verkligen jätte snällt.

Skriver mer imorgon:)
Hejhej!

Intervjun sändes under P4´s Lasso idag:)

Klicka här för att höra intervjun!


Era åsikter.

Ni som har läst igenom artikeln i JP, vad tyckte ni?
Är det någon som har hängt med i diskussionen om resursskolorna den senaste tiden?


Gissa vem som är på framsidan av JP idag? ;)


Såhär ser det ut.

Här kommer lite av helgens inköp.
En del har vi fått upp redan och lite ska upp idag :)


Ny klocka, kruka (utan växt än så länge :P) och en mini filt tablett
under krukan. Gekås


Nya tavlor till hallen, gekås


Nya gardiner till sovrummet, gekås


Tavla till sovrummet som inte vi hunnit sätta upp än, gekås


Datorbord från Ikea och tavla från gekås. Idag hämtas datorstolarna.


Två stycken tavlor till vardagsrummet, gekås


Ljuslyktor till vardagsrumsbordet, gekås


Lampa att ha över Tindras säng, Ikea


Taklampa till Tindras rum, gekås


Sitter så klart på Tindras dörr :) Inköpt på Gekås.

Nu börjar det att likna något :)

Vi har haft fullt upp under hela helgen så har inte hunnit skriva. Gårdagen spenderade vi i Ullared, det blev endel inköpt. Bl.a. inredning och 1 årspresenter till Tindra.

Idag har vi vart på ikea och köpt ett nyttt datorbord så vi kan sitta här båda två :) Har även flängt runt i massa affärer för att hitta några fina gardiner till Tindras rum men verkar som att man får köpa metervara och sy själv om man vill ha några fina. När vi kom hem från a6 så började vi möblera om, sätta upp tavlor, montera datorbordet m.m. Det känns som att vi har en helt ny lägenhet nu, jätte mysigt :)
Nu fattas det bara en ny soffa, tv och tv bänken som vi klämmt på ett bra tag nu på ikea :P
Jaja så är det här, nu ska jag gå och lägga mig hos älsklingen innan han somnar.
Skriver mer imorgon.
Hejhej!

Kommentera?!

Det skulle vara kul om ni kunde kommentera lite mer :P
Man blir mer taggad att skriva om ni gör det.
Hej!

Intervjun med JP gick....

Intervjun med JP gick bra, jag hoppas att det ser lika bra ut i tidningen. Tänkte mejla journalisten och se om hon inte kunde skicka mig hela intervjun när den är färdigskriven. Hoppas.

Runt tre tiden så åkte hela familjen ner till stan, älsklingen och Tindra klippte sig. Tindras första frisör besök. Hon var jätte duktig, satt helt stilla. Hon fick inte hela håret klippt utan bara luggen som var super sne innan. Tack Martin, hon blev jätte fin:)

Om några minuter så kommer älsklingens lillebror hit på en kaffe sen blir det sängen för min del iallafall. Imorgon väntas en heldag på Ullared! Tindra fyller ju ett år snart så det blir en del födelsedagspresenter till henne :)


jag blev klar!

Nu är klockan 13:28, och jag är klar med allt jag skulle hinna :) underbart. Snart plingar det vell på dörren :)
Hejhej!

Stress!!

Nu ska jag plocka iordning på leksakerna i vardagsrummet, diska, dammsuga, duscha, sminka mig, platta håret m.m. blää! Jag ska bli rik och anställa någon som fixar städningen.
Tindra har iallfall somnat efter en flaska välling så idag slipper jag leka tittut i duschen för att få henne nöjd :P
Nu måste jag få klart allt eftersom dom från JP kommer halv 2.

Hejhej!

Graviditeten med Tindra<3

V 34+0

Namn:
Emma
Graviditetssymtom: Mådde illa utan att förstå varför :P
Positivt gravtest i vecka: 4-5
Vilka jag berättade först för: Patrik var med när jag gjorde de, sen berättade vi för våra föräldrar.
Min barnmorska heter: Gjördis
Vikt vid inskrivningen: 69,6 kg
Mat jag var tvungen att ha: Gröna bananer, stenhårda päron och massa grönsaker.
Mat jag absolut inte kunde äta: Flötig mat, fick kväljningar av att se en mc donalds.
Illamåendet började: Jag tror de var runt vecka 3-4
Och slutade: vecka 17-18
Mina första mammakläder: Ett linne från ullared och ett par svarta mjukisbyxor från hm.
Barnvagn, barnsäng och bilbarnstol: Barnvagn fick vi av min morbror och hans fru, barnsäng fick jag av min handledare på min praktik på ikea, bilbarnstol köpte vi en ny.
Då kände jag bebis för första gången: Det var nog runt vecka 18.
kände jag första sparken: 20-22
Då kände pappa första sparken: Ingen aning men kanske runt vecka 23.
Vi trodde att bebisen i magen var: en tjej.
Namn vi funderade på: Flick: Tindra, Felicia. Pojk: Liam, Philip och Felix.
Grejer som hände med min kropp: Magen växte, gick bara upp 10 kilo så de mesta satt vell bara där :P 
Så motionerade jag:
 Tog promenader med Boss.
Värsta graviditetsminne: Att känna mig galet bakfull konstant i nästan 15 veckor.
Bästa graviditetsminne: Att känns bebisen sparka:)

Jävla piss väder!!

Idag tog jag och lillan lite sovmorgon, det var skönt enda tills jag tänkte släppa in den underbara solen genom att dra upp persiennerna. Vilken sol?? Va ju för fan snöstorm! Där vände mitt positiva humör.
Jaja nog tjatat om sveriges minst sagt oändliga vinter.

Nu leker Tindra lite på mitt täcke här i vardagsrummet, snart så ska vi plocka ihop lite tvätt eftersom vi har tvättid idag. Nu måste jag byta blöja på lilltjejen och sen ta mig lite frukost:) Blir nog tonfisksallad. haha


Såhär ser det ut när man tittar ut genom vårat köksfönster!


Lilltjejen gör morgonen solig iallfall :)

Hejhej

Tonfisksallad <3

För någon timme sen så kom vi hem från affären, det blev en del inhandlat. Dock bara tråkiga bas grejer.
När vi kom hem så nattade jag Tindra medans älsklingen packade upp. Så fort jag lagt henne så gjorde jag mig en tallrik med tonfisksallad, det var jätte gott. Det blir ju extra gott när man gått och tänkt på det under hela dagen.

Tidigare idag så skulle jag ha varit med i radio, jag lyssnade under hela programmet men intervjun kom aldrig. När programmet var slut så mejlade jag tjejen som hade gjort intervjun med mig och undrade om jag missförstått sändningstiden. Tyvärr var de hon som hade missuppfattat sina kollegor vad jag förstod det som så den kommer att sändas under nästa vecka. Hon skulle försöka melja mig om dag och tidpunkt. Efter sändningen så kommer man även kunna lyssna på det på webben, även se bild.

Nu ska jag mysa ner mig med älsklingen i soffan framför Kalla fakta och sen sova.
Hejhej!


Torsdag...

Nu sitter jag och Tindra och lyssnar på radio, hoppas att intervjun kommer snart :P
För en liten stund sen så åt Tindra lite mat. Burgul med korvgryta, det gillar hon:)

Om en liten stund när älsklingen kommer hem från jobbet så ska vi åka och handla. Jag har blivit så galet sugen på tonfisksallad så det blir att inhandla lite till de.

Jag skrev för ett tagsen att vi hade köpt en nonspill flaska till lillan som vi var jätte nöjda med. Den har nu av någon anledning börjat "läcka". Innan kunde man vända den upp och ner utan att det kom ut något vatten men nu droppar det rätt mycket. Jag har plockat isär hela flera gånger och grejat men får den inte att funka igen! Blää!
Någon annan som provat flaskan?


Intervju med Sveriges radio!

För några dagar sen så blev jag uppringd av en tjej på SR som undrade om jag kunde tänka mig att ställa upp på en intervju angående resursskolornas möjliga nedläggning. Så klart tackade jag Ja till det. Anledningen till att dom ville intervjua mig är att jag har gått ett år på en resursskola och dom ville höra vad jag hade för erfarenheter av det. Vi bokade in en tid och igår så kom en tjej hit för intervjun. Jag tycker det gick jätte bra, det kändes bra iallafall.

Intervjun sänds under programmet Lasso på P4 idag. Programmet börjar några minuter över tre. Tyvärr så kunde dom inte säga ett exakt klockslag när under programmet den skulle sändas så det blir att ha på radion under hela programmet :) Skulle jag missa det så finns det ju alltid på deras hemsida med där det ärven kommer att finnas en bild. Antingen på mig och Tindra eller bara på mig. Jag vet inte vilken dom väljer ut. Det ska bli kul att höra sig själv sen iallafall :)

Igår blev jag även uppringd av JP som undrade om dom skulle kunna få göra en intervju av samma anldning. Det är ju bara kul så jag tackade Ja. På fredag så kommer dom hit, får skriva senare vilken dag det kommer att publiceras. Kan tänka mig att det kanske blir redan på lördagen. Kul är det iallafall!


Grattis älskling!

Igår så fyllde min älskling år. Han fyllde inte jämnt men endå en födelsedag ;)
Jag bjöd in hans mamma, pappa, bröder och min mamma. Han visste ingenting.
När han var på jobbet så passade jag på att göra en smörgåstårta till kalaset, det blev en med fisk och skaldjur eftersom hans älskar det. Jag gjorde även en marängtårta med hemgjord vaniljkräm med vaniljstång i (krämen fixade mamma), blåbär, banan m.m.




.
Ett av lagrena bestod av en röra med kallrökt lax.


Innan garneringen kommit på.


Lite sallad är alltid gått att ha på:)


Slutresultatet, den blev inte riktigt som jag hade planerat men är helt klart nöjd med resultatet!


Tårtan bestod av fyra bottnar som min kära mor hade fixat åt mig. Tack mamma :)
Jag gjorde tre olika röror att ha imellan och en som jag hade på topp och runt om.
Första lagret bestod av: Creme cheese, creme fraiche, kräftstjärtar, färsk dill, pressad citron och salt och vitpeppar.
Andra lagret bestod av: Kallrökt lax, creme fraiche, majonäs, citron, salt och vitpeppar.
Tredje lagret bestod av: Kokta hackade ägg, färsk dill, kaviar, creme fraiche och majonäs.
Uppe på och runt den så hade jag bara blandat creme fraiche, majonäs och salt.
Garnering: Jag började med att lägga på ett lager isbergssallad uppe på och gurkskivor på sidorna. På salladen så la jag ut skivade kokta ägg så det täckte hela ytan. Sedan la jag på ett rikligt lager med räkor och kräftstjärtar. Jag la även dit några vridna citron skivor, körsbärstomater och några små kvistar med färsk dill.
Nu hoppas jag inte att jag har missat något.
Är det något du undrar över eller bara vill ha ett detaljerat recept så skriv bara en kommentar! :)
Kan även komma med förslag på andra fyllningar och gareneringar :)


Såhär fin var Tindra på pappas födelsedag <3


RSS 2.0