Lite att göra idag!

Idag har vi lite att fixa, så fort älsklingen slutat så ska vi ner till banken och fixa lite sen på några möten efter det. Skönt att man har världens bästa dotter som kan följa med på sånt och vara lugn:)  Efter mötena så blir det nog en snabbhandling, behöver bl.a. smör.

Nu har jag jätte brottom, ska kasta mig in i duschen sen fixa iordning Tindra, ge henne mat, fylla på skötväskan och lägga upp mat i små burkar. m.m. m.m. Det kanske låter som de går fort men man kan aldrig vara säker när man har en liten. Hon är expert på att bajsa när man klätt på henne alla ytterkläder och allt och då är det bara att börja om från början så det gäller att man börjar i tid! :P

Föresten jag har bestämmt mig för att hitta något jobb! Behöver jobba helgerna så man får in lite extra:)
Någon som vet någonstans där de behöver folk?


jaja nu måste jag göra mig klar. Får se till att skriva lite senare om vi är hemma:)
Hejhej!

Graviditet nr:2

  •  Första dagen for din senaste mens var 09-Oct-2010
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 16-Jul-2011 (s tecken)
  •  Du är gravid i vecka 19+5 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 283 gram. *
  •  Bebisen är c:a 21,8 cm från hjässa till fot. *
  •  Du har klarat av 49% av graviditeten.
  •  Du har 141 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 09-Oct-2010 till 06-Jan-2011
  •  Din andra trimester varar från 07-Jan-2011 till 07-Apr-2011
  •  Din tredje trimester varar från 08-Apr-2011 till 16-Jul-2011


    BliMamma gravidkalender

Torsdag morgon.

Idag så vaknade lilltjejen runt 8:a. Det blev frukost för hennes del och nu sitter vi i vardagsrummet. Hon sitter på mitt täckte på golvet med sina leksaker och lyssnar på musik. Så fort ena låten tar slut så gallskriker hon så får vara snabb att starta om låten innan den tar slut så det inte blir något stopp mellan. Jag tror att en lilltjejen är väldigt trött.

Idag har vi inget planerat direkt, jag hade viljat åka till a6 och glo men får se hur det blir med det.
Nu har jag lite att fixa.
Hejhej!

Onsdag kväll...

Igår blev det inget skrivet av den enkla anldeningen att jag helt enkelt inte kom på något att skriva.
Här kommer iallafall lite om gårdagen.

Vi gick upp vid 7 igår, så tidigt är det inte ofta Tindra vaknar annars. Men det händer ibland. Det blev det frukost på. Under största delen av förmiddagen så lekte hon på mitt täckte på golvet. Där somnade hon även en stund. Till lunch så fick hon korvstroganoff och ris, hemlagat så klart. Efter maten så kom mamma/mormor och hälsade på. Tindra blir överlycklig så fort hon ser henne, bara viftar med hela kroppen och ger sin mormor världens störta léende. Här kommer en bild på dom, dock från i julas.


Under eftermiddagen när jag skulle laga mat så fick jag helt stopp på idéer, kollade varenda receptsida för inspiration. Men nej, inget intresserade mig eller så hade vi inte grejerna hemma. Bestämmt va ju att det skulle bli något med kycklingfilé. Till slut så blev det gräddstuvad kycklingpytt. Typ Pyttipanna fast med kyckling, potatis, morot, vitlök och lök. Det blev super gott och är så enkelt att göra. Det var faktist första gången jag gjorde det och fler gånger kommer det att bli:)

Som ni kanske förstår så blev det kycklingpytt för till hela familjen till middag. Tindra gillade det med:)
För några veckor sen så började vi ge Tindra samma mat som vi äter. Det uppskattade hon:)

Vid kl 7 så la mamma Tindra efter en flaska välling. Jag mamma och älsklingen satt och tjötade en stund sen åkte mamma hem och vi kollade på Mästerkocken. Fan va hungrig man blir av att se på matlagningsprogram:) Efter det så gick vi och la oss.

Fuck you migrän!

Blir inget ordentligt skrivet ikväll eftersom mitt huvud håller på att sprängas!

God morgon!

Idag vaknade jag och busan runt halv åtta. Hon var klarvaken och jag helt slut. Helt knäppt att man är mycket tröttare på morgonen när man lägger sig tidigt än när man lägger sig sent. Måste börja lägga mig senare :P
Tindra just nu:



För några dagar sen när vi handlade så köpte vi en ny flaska till Tindra, en non spill från mam. Vi brukar ge henne vatten i en liten mugg eller "vanlig" flaska men hon har kommit på att det är roligt att spotta ut det som en liten Tindra-fontän. Dock är det inte lika roligt för oss att få en dusch. Iallafall, den nya flaskan är jätte bra eftersom hon måste bita och suga samtidigt på den för att få i sig. Det gör att hon sväljer det under tiden hon dricker och inte fyller hela munnen. Bra köp! Såhär ser den ut:

Besök av mamma/mormor...

Ikväll så kom mamma på besök, hon hade med sig öländska kroppkakor som hon gjort. Det var jätte gott. Tindra tyckte med om de:) Efter Tindra käkat så badade hon med sin pappa, sen blev det på med pyjamasen, en välling och sen sängen. Hon somnade på bara några få minuter. Vi har pratat om att börja låta Tindra sova i sitt egna rum snart, men det känns så långt borta. Vårat rum är rätt så avskärmat från resten av lägenheten och hennes rum är på helt andra sidan. Men men. Innan nästa bebis kommer så ska vi iallafall ha vant henne vid att sova där. Det tror jag inte blir några problem för hennes del.
När började era barn sova i eget rum? Hur gick det?


Vecka 20!
Igår så fick jag in i vecka 20, det känns helt ofattbart att tiden gått så snabbt. Förra graviditeten räknade jag varenda dag och nu vet jag knappt vilken vecka jag är om jag inte tänker efter eller kollar i almanackan. Det måste bero på att man har fullt upp med Tindra så man inte har tid att bara sitta och tänka. Det är ju positivt. Det ska bli kul att få en liten till :) Jag tror Tindra kommer uppskatta det med senare. Efter hon vart avundsjuk ett tag ;)

Nu måste jag gå och lägga mig är helt slut.
Skriver mer imorgon!
Hejhej!


Hemma från vc m.m.

Nu är vi hemma igen. Besöket på vårdcentralen gick vell bra. Läkaren trodde helt klart att det inte hade med bihålorna att göra den här gången utan att jag helt enkelt har migrän. Roligt nog så kunde hon inte skriva ut någon bra medicin eftersom jag både är gravid och astmatiker. Det endå jag får ta är tydligen alvedon. Två stycken brustabletter så fort jag börjar känna av något borde hjälpa enligt henne så vi får hoppas på det. Hon sa även att jag ska dricka en liten kopp kaffe när de börjar göra ont för att det drar ihop blodkärlen i huvudet och på så sätt dämpar smärtan vad jag förstår. Är trött på huvudvärken.
Någon med migrän som vill dela med sig om tips på saker som underlättar?


Sämst på rubriker! haha

Igår kväll så spelade vi Super mario i några timmar, är på sista bossen! Vi avslutade när Wallander började. Jag tycker att wallander filmerna är bra. Igår va iallafall inte filmen så uppenbar. Oftast så vet man slutet så fort man börjat titta. Som vanligt på tv4 så är det nyheter mitt i filmen, sämst. Under nyheterna somnade älsklingen så jag fick kolla klart på resten av filmen själv.


Idag så vakande Tindra kl 07:30, det va bara för mig att gå upp och göra en flaska välling till henne. När hon ätit och blivit blöjbytt så fick hon sitta i sin babysitter medans jag duschade. Nu ska vi göra oss iordning snart för idag så ska vi äntligen till vårdcentralen och kolla upp vad mina bihålor sysslar med. Denna gången tänker jag inte nöja mig med att få någon värdelös spray eller antibiotika. Skräp! Hoppas dom kommer på vad det är för fel nu då, blir galen på huvudvärken. Vilket jävla temperament man får när man går runt och har ont hela tiden. Minsta lilla så blir man galen. Särskilt om man har rätt bra temperament annars också! haha!
Ca 2 timmar efter besöket på VC är slut så har jag ett till möte så får se om det blir en rejäl promenad. Måste även mata Tindra då.

Nu måste jag göra mig lite klar och äta frukost.
Skriver mer när vi kommer hem igen:)
Hejhej

Idag så ska vi på...

Idag så ska vi på middag hos älsklingen pappa och fru, det blir potatismos med ugnsgratinerad falukorv. Gott!
Igår blev det potatismos med fast då med typ en fläskkött och soya "gryta". Hur gott som helst och jätte enkelt. Så nu blir det potatismos flera dagar, men det kan jag leva med. Och på! haha.

Nu sitter jag coh kollar på American idol, fan va högre klass dom håller än svenska. Kan bero på att det finns några miljoner mer människor i Usa :P Dom hade typ 34miljoner folk som ringt in och röstat, det blir några Sverige. Tindra ligger på golvet på mitt täckte och leker med sina leksaker, Och gnäller lite. Och älsklingen ligger fortfarande och sover eftersom han va uppe tidigt imorse med ryggvärk. Snart ska jag väcka honom så ska vi göra iordning en rejäl frukost. Det finns inget godare än en jätte frukost på helgerna. Som gärna får ta halva morgonen.

Tänkte kolla här om det är någon har har barn med astmatiska besvär, Tindra har hostat varje dag sen hon föddes opch vi har provat någon flytande astamedicin och inhalationssprayer, Pulmicort(enkel och dubbel dos) och Airomir och nu har hon även fått Singulair som är ett granulat(pulver) som man blandar ut i typ fil och ger henne på kvällen. Just nu anvönder vi allt utom den flytande och än så länge så har vi inte sett någon skillnad. Pulmicorten har hon haft i flera månader utan resultat och Singulair har vi än så länge bara provat några veckor, även den utan resultat. Känns helt fel att proppa henne full med massa kemisk skit om de inte hjälper något alls.
Någon som varit med om likande och har något mer förslag?






Jag tänkte kolla om ni vill att jag ska skriva om något speciellt, säg bara till isåfall! :)

Ul gick...

Förlåt för det dåliga skrivandet men det har verkligen vart fullt upp. Här kommer iallfall lite:)


Ultraljudet gick jätte bra:) Vi var jätte nervösa innan för jag har inte känt så jätte mycket rörelse än men allting såg bra ut. Var så mysigt att bara ligga och titta på den lill*. Vi va så nyfikna så vi tänkte försöka se vad det är för kön, men det ville inte bebisen som låg med bena i kors. Haha otur! När sköterskan skulle ta korten som vi får med så vägrade den, den vände sig åt fel håll hela tiden men till slut så lyckades hon få några vettiga bilder. Bilderna är större och med mycket bättre skärpa än de förra ul. Dom hade under denna veckan fått in nya maskiner så det berodde på det:)
Här kommer iallafall en av bilderna :)

Ul idag:)

Idag vakande jag och Tindra av att våran granne har en så bra musiksmak och väljer att spela Eddie meduza på volym 1000 kl 7 på morgonen. Inte de mysigaste texterna att vakna upp till! Om du gör det igen så ska jag och Tindra överrösta din musik med imse vimse spindel!!

Nu har Tindra ätit och lekt en stund. Snart får jag vell ta mig lite frukost med. Efter det så ska jag ta en snabbdusch och laga någon mat till tindra. När älsklingen slutar jobbet så ska vi hämta honom och åka upp till sjukhuset för ul. Är hur nervös som helst, det har jag inte vart dom andra gångerna. Men får hoppas att allt ser ut som det ska. Jag får lägga in bilder från ultraljudet sen när vi kommer hem :)

När allt är klart på sjukhuset så ska vi åka och handla, det behövs. Är så sugen på hemgjorda hamburgare och klyftpotatis så jag blir galen, har vart det i flera veckor nu så det ska jag bara ha! Vill ha det till frukost, nu helst!

Ikväll har vi ingen planerat än men blir nog bara lite gott käk och mys hemma. Trevligt!

Nu måste jag äta innan jag svälter!

Måste bara säga Tack till er som hjälpte till att bära mitt piano igår! Förlåt om jag sabbade era ryggar :S

Hej!

Frukost hos mamma/mormor

Nu är jag och Tindra hemma hos mamma/mormor, här blir det lite frukost och att umgås. Tindra bara skrattade när hon såg sin mormor, hon blir alltid lika glad när hon ser henne:) Senare idag så ska vi flytta mitt piano, ska bli skönt att få bort det från stälet det står på nu. 

Inatt så var det någon kul människa som fick för sig att ringa från skyddat nummer, mindre begåvat att ringa till någon som har barn mitt i natten. Jag hoppas fan att det var någon som höll på att dö annars finns det ingen jävla anledning att ringa tusen signaler mit i natten. Du kan ju höra av dig på dagstid om du vill något. Eller börja med att säga vem du är!

Nu så ska jag äta frukost inna jag hungrar ihjäl.
Hej! 

Nu ska vi äta lite och..

Nu ska vi äta lite och göra oss klara. Ska ut till älsklingen mamma som fyller år idag. :) Grattis! Men innan dess ska Tindra och älsklingen käka och sen sak vi iväg på ett litet ärende. Idag har jag inte gjort så mycket, lagat mat och fixat lite och nyss så spelade jag Super mario, är i värld 7 nu. yeey! Man blir ju beroende av det. T.o.m. älsklingen som påstår sig inte gilla tv-spel är helt fast när han sätter sig och spelar. haha jag sa ju det!

Imorgon ska jag äntligen få mitt piano som har stått på väldigt fel ställe allt för länge nu. Underbart!

Snart är det fredag, längtar. Har ju Ul då:) Är lite orolig eftersom jag märkte idag att jag gått ner ½ kilo. Låter inte så mycket men jag borde gå upp inte ner. Jag tycker inte att jag gör annat än att äta hela dagarna. Jaja ingen idé att gå och oroa sig igentligen. Vi får ju veta snart hur allt är. Förhoppningsvis bra:)


Har så mycket i tankarna nu så vet inte vad jag ska skriva. haha men får skriva senare när vi kommer hem om det inte blir för sent.


Trött!

Idag är jag trött på det mesta så får skriva senare, annars kanske inlägget inte blir så glatt.!

Hej!

11-02-15

Idag har Tindra vart lite gnällig, ena kindtanden har spruckit igenom så tror det är därför, kan ju inte vara så skönt. Stackars Busan :(  Positivt är iallfall att hon har ätit väldigt bra idag även om hon har ont. Idag fick hon kyckling med ris och sås som jag gjorde igår till henne. Det gillade hon verkligen.

Här hemma har jag inte gjort så mycket idag eftersom mina bihålor jävlas med mig igen, ringde vårdcentralen innan och fick en tid först på måndag. Hon trodde att det kunde vara någon slags allergi eftersom det har hållit på under så många år. Funderade på om det kunde vara mot Boss men hade problem långt innan han kom in i bilden så vet inte vad det kna vara. Jag får hoppas att dom kommer fram till något innan jag får sinnesbryt!

Just nu så sitter lillan på golvet och leker med sina leksaker, ska lägga in en bild. Idag har hon en söt jeanskjol på sig. Jag trodde aldrig att den skulle passa för den är storlek 62/68 men det gjorde den. Konstiga storlekar ibland med tanke på att hon har stl 80 på sina andra kläder. Jaja söt är hon iallafall, som alltid<3

Mat, har förberett fisk som jag ska slänga in i ugnen snart. Världens godaste och enklaste. Funkar med de mesta fisksorterna. Jag brukar använda mig av olika vita fiskar. Bara att lägga upp fisken i en form, smula kyckling och hönsbuljong, strö på persilja, dill och gräslök, lägga på några små smörklickar och sen mjöl över så det precis täcker fisken. Sen in i ugnen på 175 grader  i ca 20 min beroende på vad för fisk du använt och mängden. Det är bara att stciak ner en gaffel i fisken om man är osäker och känna om den är fast eller gelé. Till det tycker jag personligen att det är godast att servera pressad potatis och en stor skål sallad:) Gott. Hur man gör fisken har jag stulit från mamma:)

Idag hämtar älsklingen pappa honom från jobbet, hans pappa skulle köpa med sig semlor. Så det bli en fika när dom kommer:) Trevligt:)

Nu måste jag ta Tindra och sen slänga in fisken i ugnen.
Hej så länge!


Pratade med bm nyss

Har fått konstaterat att det är foglossning. Dock kom det mycket tidigare än under förra graviditeten. Blä för det! Blir att använda bältet igen och se om det hjälper något. Hoppas, hoppas.
Kollade även vad min vikt låg på under inskrivningen i december, 75 kg exakt. Jag trodde ju att jag hade gått upp nästan 1 kilo men det hade jag ju inte då. Ligger på 75,1 nu så 100 gram.
Mysigt att vara gravid igen. På fredag blir det upp till ryhov för troligtvis sista Ultraljudet. Lägger in bild:)

Nu ska jag se till att städa. Hej!


Gratis body

Jag kom ju på att jag måste lägga ut en bild på bodyn vi hämtade ut på Kappahl. Den från gravidpaketet.
778597
Det blev en sån här, den är 3/4 ärm på och söt knäppning där fram. Tyget är jätte tunt, skönt eftersom bebisen är beräknad i mitten på juli. Fler bodies att välja mellan hittar du på www.Kappahl.se

Har inte haft ork att...

Har inte haft ork att skriva men nu får skärpa mig!

Gårdagen spenderades hos mamma/mormor,  där blev vi bjudna på grillad kyckling med ris och currysås. Gott!
Efter maten så tog vi en promenad runt i huskvarna i den sköna solen. När vi kom in så gjorde vi äppelkräm, aldrig gjort det innan men det var jätte smidigt och jätte gott. Vi fick även med oss en mega burk hem. Tack mamma!<3

Efter besöket hos mamma/mormor så åkte vi och plockade upp älsklingen, blev en sväng till Maxi för att handla. Unnade oss en smörgåstårta som vi tänkte ha idag. Provsmakade dock upp rätt mycket av den redan igår kväll :P

Idag så vakande vi runt halv åtta, lillan fick en flaska välling i sängen. Mys. Sen gick vi upp och jag passade på att äta frukost medans hon lekte. Nu somande hon precis så tänkte att jag skulle fixa iordning lite här hemma.

Senare ska vi ut på en promenad med Boss och sen en sväng till affären för att köpa något litet till älsklingen<3

Ikväll blir det bara mys hemma med familjen<3

Här kommer en bild på Boss när vi var på promenad:

11-02-12

Idag vakande vi av att solen smet igenom persinennerna, så det blev att gå upp. Man får ju passa på att njuta när det är klarblåhimmel och strålande sol. Det blev en lång frukost med massa gott som älsklingen dukade fram.

Nu är Tindra påklädd och putte fixar det sista, bara jag kvar sen så ska vi åka till barnarp och slänga in en maskin med tvätt och ta en lång promenad under tiden. Fåt ta lite bilder när vi är ute se. Ska bli skönt. Vägde mig imorse och upptäckte att jag börjat gå ner igen så nu ligger jag som jag låg innan jag blev gravid. Har ju som mål att inte gå upp mer än nödvändigt under graviditeten och sen gå ner till max 55kg efter. Det ska jag hålla!

Nu sitter jag och lyssnar på lite hammerfall, börjar tänka på dig då Jonni! Saknar dig så!<3


Tänkte börja med att..

Tänkte börja med att lägga in bilderna på hur tapeterna blev. Måste säga att vi är helnöjda.


I sovrummet valde vi att ha en fondvägg med en tapet som går i grått och silver.


I vardagsrummet så valde vi en vit, silvrig som visade sig matcha med våra gardiner.


I köket blev det stora vita runda saker med tunna silvriga ringar över, syns när solen ligger på. Ursäkta den lite suddiga bilden.

Hoppas ni tycker att det blir lika bra som jag.
De rummen som inte vi fick omtapetserade ska vi fixa till själva, d.v.s. Tindras rum och hallen. Kommer bli helbra det med.

Nu till morgonen/dagen. Idag vakande Tindra kl 09:00 underbart, jag däremot vaknade halv åtta men halvsov tills hon vaknade. Det är så skönt att få sova ut. Tack mammas bebis för att du gillar att sova med <3
För en liten stund sen så fick hon en välling och nu leker hon lite med sina leksaker. Själv så tänkte jag ta mig lite frukost med och plocka fram kycklingen som vi ska ha till middag sen. Idag blir det grillad kyckling med ris och currysås. Både jag och älsklingen är väldigt glada i det. Särskilt currysåsen som jag gör på skyn från kycklingen. Ett måste är även krispigt skinn på kycklingen, det är det godaste på hela kycklingen!

Har letat lite på blocket efter syskonvagenen vi vill ha, men det verkar inte som någon i jönköping vill sälja sin. Vi är ute efter en Babytravel Dublin som är den endå syskonvagnen som vi får in i skuffen om Boss ska få plats med så har du en att sälja eller vet du någon som har så skulle det vara gulligt om du vill höra av dig? :)

Nu mot frukosten.
Hej!

Jävla piss internet!

Blir så trött på vårt mobila bredband! Skiten bara hoppar ur hela tiden, hade bättre nät i lilla öggestorp. Är så irriterande när man gör något och så bara blir hela sidan vit och börja sega ner allt. Som tur är så har vi beställt riktigt bredband från 1 mars, även hemtelefon och ett kanalpaket. Allt från comhem.

jaja, om några minuter så ska jag gå och lägga mig, väntar bara på att älsklingen och Boss ska komma in efter deras promenad. Tindra sover sen några timmar tillbaka, hon har sovit väldigt mycket under hela dagen med eftersom hon plågas med fyra kindtänder som envisas med att dyka upp på samma gång. Hon är helt svullen i munnen. Mammas lilla plutta. Har fått ge henne alvedon för att hon skulle kunna äta, hon bara grät när hon råkade tugga på någon av sidorna och öppnade munnen så jag fick plocka bort maten:(
Någon som har förslag på vad man kan göra mer för att hjälpa henne?

Imorgon så ska vi en sväng upp till a6 när älsklingen slutat jobbet, blir att kolla på kläder till mig och hämta ut en body på Kappahl som man fick i gravidpaketet från Allt för föräldrar.
Väntar du också barn? 
Då kan du kostnadsfritt gå in och beställa ditt egna paket på: www.alltforforaldrar.se/gravidpaketet


I paketet ingår dessutom deras gravid tidning, rabatter och även produkter från hälsokosten bl.a. olja som ska motverka hudbristningar på magen. :) Värt att testa.

Hoppas någon gravid fick nytta av länken.

Godnatt!
Hejhej.

Kladdkaka utan ägg

För en liten stund sen så blev jag sugen på att baka, upptäckte att jag inte hade ägg hemma så fick leta upp ett recept på något gott utan ägg. Eftersom jag är laktosintolerant så bytte jag även ut smöret och mjölken mot laktosfria alternativ.


Kladdkaka utan ägg

2,5 dl. socker
50 g. rumstemererat smör eller margarin
2,5 dl. vetemjöl
1 tsk. bakpulver
4 msk. kakao
1 tsk. vaniljsocker
1 krm. salt
1,5 dl. mjölk

1. Sätt ugnen på 150 grader med gallret i mitten.
2. Blanda socker, smör och 1 msk mjölk i en bunke.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål och rör ner de växelvis med den resterande delen av mjölken.
4. Vispa till smeten börjar "fluffa" upp sig. (ca 1-2 min)
5. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
6. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
7. Pudra den färdiga kakan med florsocker och servera med lättvispad grädde eller vaniljvisp.

Tips!
Tänk på att kolla så ugnen är varm innan du rör ner torrvarorna eftersom bakpulvret börjar  "leva" från den stund den får kontakt med vätska. Så får smeten stå en stund innan den stoppas in i ugnen så blir inte jäsningen lika bra.


Hoppas ni lyckas lika bra som jag, den blev lika god som en "vanlig" kladdkaka.














Fixar och donar...

Tindra sover sen nästan en timme tillbaka och jag har just dammsugit av vardagsrummet, slipdammet. Om en liten stund så ska jag börja ställa tillbaka möblerna som just nu står i mitten av rummet.
Såhär ser det ut nu:


Tapeterna i i vardagsrummet är likadana som dom jag hade på österängen:)

Om en stund så kommer målarna tillbaka, dom ska slipa och olja in ytterdörren som är repig och ful. Va skönt det känns att dom fixar lägenheten så himla snabbt. Ni skulle bara veta hur det såg ut innan dom började göra iordning, är jätte skillnad. Börjar verkligen trivas nu.

Jag vill få ordning snabbt på allt nu så jag kan få spela lite Donkey kong country return! As gott :P Flashbacks! Kul att dom gjort både Super mario och Donkey kong så likt de gamla till super nintendo fast med massa nya grejer som man kan göra. Sen går inte grafiken jämföra med de gamla spelen heller. Tack mamma för mitt wii! <3 :)

Någon som är bra på...

Någon som är bra på att fixa bloggdesign? Vore väldigt tacksam:)
Hjälp!?

Godmorgon!

Kl 8:30 vakande vi av att telefonen ringde, älsklingen som ville prata lite:) Han trodde inte att vi sov vid den tiden, men sover lillan så sover jag:)

I morse när vi åt frukost så åt lillan upp en hel macka, oftast brukar det ligga små bitar på golvet och haklappen men idag var det mindre smulor än när jag äter. Hon fick även havregrynsgröt till:) Mums!

För en liten sund sen så kom målarna, nu tapetserar dom vardagsrummet. Igår så gjorde dom sovrummet och köket men tapeten vi valde till vardagsrummet var slut så det fick blir idag istället. Dom har redan gjort mer än hälften, det blir skitsnyggt! Är helnöjd med alla tapeterna, dom passade perfekt! Det känns som en helt ny lägenhet. T.o.m. våra köksluckor som jag hatade innan blir snygga med de nya tapeterna, bara nya knoppar som ska inköpas.

Om en liten stund ska Tindra äta mat, det blir kallops som jag gjorde igår. Den blev super god. Blir även kallops för min del.

Senare ska vi hämta älsklingen på jobbet och hämta Boss på hemvägen. Ikväll blir det bara mys hemma.

Ska lägga in bilder på hur rummen blev senare, dumt nog så tog jag inte bilder på hur det såg ut innan. Men men.

Nu ska jag leka lite med busan!
Hej!


Graviditet nr:2

Är i vecka 17+4 idag, den här graviditen har verkligen gått jätte fort. Kanske för att man har fullt upp med Tindra och inte går och räknar varenda dag. Vägde mig igår med och jag har gått upp mindre än ett kilo än så länge, men med lillan så hade jag ju gått upp 3,3 i vecka 30 så blir nog något sånt nu med om jag har tur:)
Magen har börjat synas pyttelite, men det brukar ju smälla till efter vecka 30 någongång.
På fredag nästa vecka så ska vi på ultraljud, hade tid vid elva först men lyckades boka om till 14 istället så älsklingen hinner sluta jobbet och kan följa med:) Han har missat de flesta ultraljuden, med Tindra med. Han var med på nupp testgrejen under graviditeten med lillan, men det är de enda. Så det ska bli kul att ha med honom nu:)

Nu ska jag fixa iordning lite här så får jag försöka skriva senare när vi är tillbaka från Bvc.

Hejhej!

Vaknade av att..

Vaknade av att det plingade på dörren, målarna. Såklart han jag inte slänga på mig kläderna innan dom kom in så slog igen dörren till sovrummet och skyndade mig. Haha. Nu  har dom redan hunnit med att spackla, måla tak och lister spraya på flötfläckarna i köket och vardagsrummet och kanske något mer som jag inte kommer ihåg. Kommer att bli jätte fint:) Synd för ena målarn som fick stå och spackla en hel vägg i vardagsrummet för den var så ojämn. Nu skulle dom åka och käka frukost sen komma tillbaka direkt efter, dom trodde att alla rum skulle vara klara imorgon på förmiddagen. Skönt att det går så snabbt.

Eftersom dom fixar alla rum i lägenheten som vi verkligen anväder så har lillan och jag ätit frukost i hallen på var sin stol, hennes bricka på stolen kom till väldigt bra användning. Mys! Nu ligger vi i gästsängen i Tindras rum, om en stund så ska vi åka till Bvc på 10 månaders kontroll. Tänk att vår lilla bebis redan är 10 månader! Känns helt sjukt, känns som att hon föddes för någon månad sen bara.
Här kommer en bild på en nyfödd tindra och en från idag:)



Kommentera?!

Skulle vara kul om ni kunde kommentera lite så man blir mer taggad att skriva:)

Tapetval m.m.

Nu har vi bestämmt oss för vilka tapeter det blir. I sovrummet blir det en lite mörkare fondvägg som går i grått och silver med medaljonger och några nyanser ljusare på övriga väggar. I köket blir det en vit tapet med silvriga och gräddvita ringar på och i vardagsrummet blir det vita och silvriga med vågmönster.
 

Hittade bara fondtapeten som vi ska ha i sovrummet och vardagsrumstapeten på nätet, men såhär ser dom ut iallafall:) Kommer blir så fint med nya tapeter, det gör jätte mycket på lägenheten.

I förmiddags så kom mamma/mormor hit, vi åt lite frukost alla tre och sen tog vi en lång promenad med Lillan och Boss i det fina vädret. Det borde vara sol varje dag, man blir så glad av det!

Mat! När vi kom in så gjorde vi mat, blev en lammgryta med burgul. Kanske inte låter så gott men hur gott som helst. I grytan var det bland annat lök, vitlök, morot, potatis, krossade tomater, kryddpeppar m.m. m.m.
Det finns inget godare än massa olika grytor. All kokt mat är den godaste, det kan vara gott att steka något ibland med men då måste de endå vara något kokt till.

Snart kommer posten och då hoppas jag att donkey kong spelet som jag beställde kommer, haha då har jag och min älskling fullt upp ikväll.

När älsklingens slutar så ska vi lämna Boss till hans pappa som ska ha honom under dagarna nu när dom tapetserar. Sen så ska vi ta en promenad till Maxi och handla lite, har tinat fransyska så måste köpa något gott till den med, blir nog en gryta till imorgon:P

Här kommer lite bilder på våran sötnos!






Nya tapeter snart då..

Vaknade av att det ringde, bygginvest som skulle skicka hit en målare vid elva så man kan få kolla på nya tapeter till vardagsrummet och sovrummet:) Just nu är det gula i sovrummet med något skumt mönster på, och i vardagsrummet så är det typ gråbeigebrunflammigt blää! Ska bli jätte skönt att få nya tapeter, det gör så mycket på hur lägenheten känns. Fick höra när vi flyttade in att det skulle ta 3 månader innan dom kunde få det omtapetserat, men nu har det bara gått 3 veckor:) Underbart att det gick så snabbt.

När målarna har vart här så blir det en långpromenad med Tindra och Bosskillen, ska bli skönt. Har börjat med att gå minst en timme varje dag, man känner sig mycket piggare och fräschare. Vill ju inte väga mer den här graviditeten än förra. Såg på facebooks gravkontroll från IF att man borde gått upp ungefär 3-6 kilo nu i vecka 18. Har dock inte vägt mig än men kollade upp hur jag gick upp under förra graviditeten och då hade jag gått upp 3,3 kilo i vecka 30, och sen gick jag ytterligare upp 7,7 kilo fram till vecka 42. Så 10 kilo allt som allt. Kändes lagom.

Igår kväll när jag la mig så kände jag hur bebisen rörde på sig, innan har det vart mer som fladdrande men nu kände man mer tydligt<3 Så mysigt. Men jag som så klart inte tänkte på att jag är gravid undrade vem de va som petade mig i magen tills jag kom på att det var bebisen som rörde sig hahaha! Smart!

Ska lägga upp lite bilder senare:) Måste byta på lillan nu och klä på henne, hon sitter i pyjamas eftersom lillprinsessan sov tills halv nio idag. Underbart! Har beställt ett sånt barn till:)

Pusshej!

Är helt slut nu...

Är helt slut nu så blir att skriva lite imorgon:)
Godnatt!

Vart på besök i hok..

Nu är vi hemma efter att ha vart ute i hok, maten var jätte god. Fläskfilé som man gör i ugnen i en sås av grädde, creme fraiche, soya och sambal serverades med pressad potatis, hur gott som helst. Efter maten så tog vi en promenad i den fina regnstormen, det var skönt att komma ut även om vädret inte va så bra. När vi kom in så matade vi lillan, hon fick rotmos och falukorv som jag gjort klart innan vi gick ut. Älsklingens mamma hade köpt semlor så det blev kaffe och semlor till fika:) sen hade hon några kex som var formade som hjärtan med nougat och nötter på, supergoda!

På hemvägen så stannde vi på willys och köpte lite bröd, pålägg och mjölk. Som vanligt:P Känns inte som att man gör mycket annat. haha
När vi kom hem så sprang älsklingen upp med påsarna och hämtade Boss medans jag och lillan väntade ute, sen blev det en lång promenad bort till Ljungarumsskolan och runt industriområdet, det tog en timme. Skönt!

Nu är det Freaky friday på tv så ska glo en stund sen gå och lägga mig, ska upp tidigt imorgon, blir en resa till puttes mormor i gnosjö:)

Hej!

2011-02-05

Igår så behövde vi komma ut lite på kvällen så mötte upp älsklingen lillebror, hans tjej och hennes syster i stan och tjötade lite, dom skulle bowla. Sen tog vi en promenad så Boss fick sig en runda och efter det så åkte vi och köpte Kinamat till mig på Shanghai och älsklingen ville ha en kebab med bröd från alcamo så det blev så. Dock va min mat godare;) När vi hade ätit så latade vi oss bara framför tv:n och sen gick och la oss runt 23.

Idag så har jag och älsklingen spelat Super mario på wii. Eller hur man skriver, fick ju ett nintendo wii av mamma på min 20-årsdag:) Tack mamma<3
För en liten stund sen så har jag även beställt Donkey kong country return som borde komma i mitten på nästa vecka:) Känns som att de två spelan är de roligaste, fanns ju mest pokemon och typ häst spel.. haha inte min grej:P

Nu så måste jag slänga mig in i duschen för om en stund så kommer mamma förbi en snabbis och sen så ska vi ut till hok på middag hos älsklingen mamma med familj. Ska bli trevligt:)

Får försöka skriva senare när vi kommit hem.
Hej

Idag så ville jag...

bara sova! Usch va trött jag var, tror det är snöns fel. Finns ingen anledning till att det ska snöa mer nu! våren vart är du?? Nästa vinter får vi nog investera i en snöskooter om vädret ska fortsätta såhär. Istid?

Nu har lillan fått sin välling och vi har även hunnit med att mysa lite innan vi gick upp, nu ska jag göra frukost till mig snart och sen vika in dom rena kläderna. Efter lunch så kommer älsklingen hem och hans pappa så jag kan åka till skolan, dom ska tvätta.(lite skönt att slippa :P) Våra tvättmaskiner är bra eftersom dom bara tar 35 min men sen finns det bara torkrum att torka tvätten i och sist hade vi inne tvätten i 6 timmar och den var fortfarande inte torr, så vi fick lik förbannat hänga den här uppe i lägenheten med, så denna gången skippar vi dubbelarbetet och hänger det uppe från början! :)

Skolan, jag tänkte att jag skulle lägga ut bilder på alla möbler jag byggt under gymnasiet men det blir om några dagar när jag hinner fota de:)

Efter jag vart i skolan och älsklingen har fått klart tvätten så ska vi åka till maxi och handla. Behöver frukostmat som vanligt. Börjar bli riktigt tröttsamt att inte kunna köpa mycket bröd och frysa in istället för att handla flera gånger i veckan. Man borde få bidrag av hyresvärden om man har en liten kyl/frys för att allt blir så mycket dyrare. Med tanke på att lägenheten är på 86 kvm så borde de finnas större, vilken familj klarar sig på så lite? Vi får överleva tills vi köpt en liten frys att ha i klädkammaren.

Nu måste jag käka, är riktigt hungrig.
Får skriva senare:)

Usch vilket gnälligt inlägg det blev, men så är det ibland:P
Hejhej

God morgon!

Nu har Tindra ätit en flaska välling blivit blöjbytt. Om en liten stund så tänkte jag att vi ska traska bort till stora och små (som öppna förskolan), har inte vart där så tänkte att de kunde va kul att se vad det bor för folk med småbarn här :) När vi bodde i öggestorp så gick vi med på det några gånger och där så va de ofta mycket folk!:) Kul!

Ingen småbarnsmamma som bor i Ljungarum?


Nu måste jag skynda mig att få klart allt här! måste ju se lite fräsch ut ;)

Skriver senare!
Hej!

Skolan!

Allt gick bra i skolan, blev klar med projektarbetet och gick igenom det jag har kvar att göra. Fick även stryka vissa ämnen eftersom jag hade valt till lite extra kurser som jag inte hunnit så långt på, hade 2750p om jag gjort klart de med men nöjer mig med 2550p :)


Nu så har vi även hunnit med att göra spaghetti och köttfärsås, blev så sugen på det!
Älsklingen och hans pappa kom hem för en stund sen med, så nu blir det kaffe och marängswiss! Gott!

Senare blir det efterlyst och lite mys:)

Hej!

2011-02-02

Jag tänkte att jag skulle försöka skriva lite igen, när jag hinner:)

Idag så vaknade lillan vid 8:00 helt okej, vi gick upp och hon åt en flaska välling och sen fick hon leka lite i gåstolen. Det uppskattades.

Nu har jag ätit frukost med och snart så ska vi börja göra oss iordning för att åka till skolan. Idag blir det bara att gå igenom vad det är jag har kvar att göra så man kan lägga upp en plan för att få klart det så fort som.
Efter vi vart i skolan så ska vi hämta älsklingen och åka och handla, blir galen på att bara ha en halv kyl/frys. Det blir svindyrt med mat eftersom man aldrig kan få ner storpack som alltid är billigare. Just nu så har vi även lånat in oss i Puttes pappas frys. Men det känns lite långt att åka flera kilometer för att få ihop en middag! haha
Någon som har en billig frys till salu?



Senaste dagarna har jag haft så ont i nedre delen av magen om jag t.ex. sträckt på mig eller nyst. Vet inte om det har med att livmodern växer. Är ju i vecka 17 nu, men kommer inte ihåg om de va så under förra graviditeten. Blir galen på det iallafall!


Tänkte att jag skulle lägga in några bilder på Tindra med, hon är ju snart 10 månader. Tiden går så fort!

En glad liten tjej!



Tindra äter macka, en av de första gångerna:)



Man ska lära sig att tvätta i tid;)



Tindra utforskar sitt nya rum :-)



Att åka bil är alltid kul!



Mammas sötnos! <3


RSS 2.0