Kladdkaka utan ägg

För en liten stund sen så blev jag sugen på att baka, upptäckte att jag inte hade ägg hemma så fick leta upp ett recept på något gott utan ägg. Eftersom jag är laktosintolerant så bytte jag även ut smöret och mjölken mot laktosfria alternativ.


Kladdkaka utan ägg

2,5 dl. socker
50 g. rumstemererat smör eller margarin
2,5 dl. vetemjöl
1 tsk. bakpulver
4 msk. kakao
1 tsk. vaniljsocker
1 krm. salt
1,5 dl. mjölk

1. Sätt ugnen på 150 grader med gallret i mitten.
2. Blanda socker, smör och 1 msk mjölk i en bunke.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål och rör ner de växelvis med den resterande delen av mjölken.
4. Vispa till smeten börjar "fluffa" upp sig. (ca 1-2 min)
5. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
6. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
7. Pudra den färdiga kakan med florsocker och servera med lättvispad grädde eller vaniljvisp.

Tips!
Tänk på att kolla så ugnen är varm innan du rör ner torrvarorna eftersom bakpulvret börjar  "leva" från den stund den får kontakt med vätska. Så får smeten stå en stund innan den stoppas in i ugnen så blir inte jäsningen lika bra.


Hoppas ni lyckas lika bra som jag, den blev lika god som en "vanlig" kladdkaka.














Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0